Voor het eerst maakte ik warme wraps. De koude variant maakte ik wel eens maar dit keer kwam de oven eraan te pas…
Benodigdheden:
- Wraps (4 extra groot)
- Rundergehakt (280 gram)
- Rode Ui (2 stuks)
- Groene Paprika (1 stuk)
- Rode Pepers (2 stuks)
- Knoflookteentjes (2 stuks)
- Blokjes Tomaat Uit Blik
- Kruiden
- Geraspte Kaas
Verwarm eerst de oven voor op zo’n 200 graden, ik heb hem zelf iets lager gezet omdat het bij mij thuis soms wel een turbo-oven lijkt.
Snij de ui, paprika, pepers en knoflook klein en bak het daarna in een koekepan met een beetje olie of boter. Voeg na ongeveer 10 minuten de gehakt toe en voeg er wat zeezout en gemengd peper (uit de molen) en wat paprikapoeder bij. Schep dit om net zo lang tot het helemaal gaar is.
Doe de vulling op de wraps, leg het mengsel in het midden en rol het om, net voor het einde flap je de linker en rechterkant naar binnen en rol je het laatste stukje verder.
In de ovenschaal strooi je wat blokjes tomaat uit blik op de bodem en je legt daar de wraps op (bewaar wat voor bovenop). Als ze eenmaal in de schaal liggen doe je de laatste blokjes tomaat erover en daar doe je dan weer wat geraspte kaas overheen, voila. Dan 10 a 15 minuten in de oven, ready to eat.
Ik vond het heel leuk om te maken en ze waren bovendien zalig! Deze heerlijke maaltijd ga ik zeker vaker maken. De volgende keer doe ik het gewoon weer met andere ingrediënten, want dat is het fijne van wraps, je past het naar je eigen smaak aan. Tip: maak eens een vegetarische variant, succes gegarandeerd.
Bon Appétit.
Liefs
Marjon