Dit keer Tiramisu op een iets andere manier…
Ingrediënten:
Espresso koffie (1 klein kopje)
Slagroom (500 ml)
Mascarpone (500 gr)
Basterdsuiker wit (2 eetlepels)
Vanillesuiker (2 zakjes)
Baileys (3 a 4 eetlepels)
Cacoapoeder
Pure Chocolade (reep)
Benodigdheden:
Kaasschaaf/Rasp
Mixer
Mengkom
Kopjes/glaasjes
Begin met een rasp of kaasschaaf schaafsel van een blok/reep chocolade (de achterkant) te raspen.
Daarna de espresso maken en laten afkoelen, eventueel in de koelkast.
Doe de mascarpone in een mengkom en roer het glad tesamen met de vanillesuiker. Ondertussen voeg je steeds een scheutje koffie en Baileys erbij.
Mix dan de slagroom en voeg daar de (basterd) suiker aan toe.
Daarna roer je voorzichtig het slagroom mengsel bij de mascarpone. Beetje bij beetje er doorheen mengen tot een gladde massa.
Doe nu het mengsel in een leuk kopje of glaasje. Strooi er tussendoor een laagje cacao en garneer het met de chocoladerasp.
Daarna zet je het in de koelkast tot je het gaat serveren en opeten…
Tip: de chocoladereep kun je na gebruik weer voor iets anders gebruiken, smelten met fruit of gewoon lekker opeten natuurlijk.
Lekkerrrr!
Liefs,
Marjon