Laatst wilde ik eens een keer iets anders maken dan “normaal”, en een groenteschotel uit de oven leek me wel lekker. Natuurlijk nog even een nieuwe bak & braadslede besteld in de juiste afmeting en let’s go…
Ingrediënten:
Winterpeen
Pastinaak (biologische)
Zoete aardappel (de rode variant)
Zoete aardappel (de oranje variant)
Rode ui
Knoflook
Olijfolie
Extra vierge olijfolie (sinaasappel)
Italiaanse kruiden (biologische)
Benodigdheden:
Bak & braadslede
Broodplank
Mes
Oven
Verwarm de oven voor op 220 graden en begin met het schillen en snijden van de aardappels, groenten en ui. Het hoeft niet zo netjes gesneden te worden en de zoete aardappel kan je ook wassen en snijden, dus met schilletje erom staat het ook wel zo leuk!
Doe de olijfolie in de braadslede en smeer dat met een kwastje of keukenpapier over de schaal uit. Daarna kunnen alle gesneden aardappels en groenten erin, de knoflookteentjes kun je ongeschild verdelen over de schaal, dit voorkomt dat de knoflook aanbrand. Daarna de extra vierge olijfolie en de italiaanse kruiden er over heen en omroeren zodat het goed verdeeld is.
Daarna gaat het ongeveer 45 minuten in de oven, wel tussendoor even omscheppen en kijken dat het niet aanbrand.
*Natuurlijk kun je ook een andere extra vierge olijfolie gebruiken, ik had de sinaasappelvariant maar daar proefde ik uiteindelijk niks van. Ook kun je een ovenschaal i.p.v. een braadslede gebruiken, het beste wel met een anti-aanbaklaag.
Bon Appétit.
Liefs,
Marjon